28 Kasım 2016 Pazartesi

2016 Model Çoban! Koyunlara Cep Telefonundan Kaval Dinletiyor



ŞİMDİKİ ZAMANLA İLGİLEN(E)MİYORUZ
İslam dünyası toplumlarında İslami ilkeler, fikirler, anlam ve amaçlar buharlaşmamış olsaydı eğer, zihin dünyamız, ruh dünyamız, ahlaki dünyamız, çatışan çıkarlar adına, çatışan bencillikler adına, icad edilmiş bir sürü karşıtlığı ve çelişkiyi uzlaştıramayacaktı. Bugün, sözünü ettiğimiz karşıtlıklar, çelişkiler, bencillikler, kültürsüzlükler, köylülükler, hayatı hepimiz için dayanılmaz hale getiriyor. Geçip gitmiş sorunlar üzerinde, bıkıp usanmadan ucuz spekülasyonlar yapmaya devam ettiğimiz için, yeni şimdiki zamanlarla ilgilenmiyor, daha doğrusu bu zamanlarla nasıl ilgileneceğimizi bilmiyor, bu nedenle de bu zamanları etkileyebilecek bir kültür üretemiyoruz.
*****
Fikir burada,Bu fikirden kültür üretmeniz sizin gibi alimlerin,filozofların,profesörlerin işi. Devamlı dertleri dile getirmek çözüm değil kaos getirir.
Sizin bu fikri açmaya yanaşmayışınızın sebebi,Fikrin oluşumundaki fikirleri yanlış biliyor olmanızdan ve kibrin devreye girmesinden kaynaklanıyor.(önce bunların netleşmesi lazım sizde)
*******
Neye iman ettiğimizi bilmek zorunda olduğumuz kadar nasıl iman etmemiz gerektiğini de bilmek zorundayız. Nasıl iman etmemiz gerektiğini ancak vahiyle bilme imkanına sahibiz. Vahyi gündelik yaşamımızın bir parçası haline getirerek onu hayatımızın tamda merkezine yerleştirmemiz gerekmektedir.
***
Vahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri.
VAHİY KONULARI HARİCİNDE, DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR.
Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. Fikrin oluşum Süreci ve Aşamaları.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder